Ademluchtdrager

Ademluchterdrager voor de passagiersvaart

Basis cursus Ademluchtdrager.

Ademluchtdrager voor de passagiersvaart

Ademluchtdrager voor de passagiersvaart

De 16 uur durende basiscursus Ademluchtdrager voor de passagiersvaart is bedoeld voor de bemanningsleden die een actieve deelname hebben in de redding- en evacuatieprocedure van het schip, zoals bepaald in ROSR artikel 15.13. Wij adviseren dat gezonde sterke matrozen of machinisten deelnemen aan deze training, die de volgende modules bevat:

Module: Ademhaling en Adembescherming:

In deze 4 uur durende module worden de ademhalingsorganen, het ademhalingsmateriaal, communicatieroutines en de gevaren van het werken met ademhalingsmateriaal uitgelegd. De cursisten leren eveneens hoe het ademluchtmasker om en af te hangen.

Module: Het gebruik van het ademluchttoestel:

In deze 4 uur durende instructie zullen de deelnemers worden getraind hoe zij moeten lopen met ademhalingsmateriaal, het controleren van deuren en trappen, het onderhouden en testen van het materiaal.

Module: Verkennen en redden:

In deze 4 uur durende instructie zullen de deelnemers worden getraind hoe zij moeten werken onder extreme condities van rook en geen zicht, onderlinge communicatie, het redden van gewonden, verkennen en brandbestrijdingstechnieken terwijl men ademluchtmateriaal draagt.

Module: Praktijk oefeningen:

Deze 4 uur durende praktijk oefeningen beval elementen van de bovengenoemde instructies en zijn de afsluiting van de training. Ook wordt dan het schriftelijk en praktijk examen afgenomen.

De Basiscursus Ademluchtdrager voor de passagiersvaart zal worden afgesloten met een schriftelijk examen. De examinering bevalt ook een beoordeling van de praktijkhandelingen door de instructeurs. Geslaagde ontvangen een goedkeuring in hun veiligheidspaspoort.

Scenariotraining Ademluchtdrager

Scenariotraining Ademluchtdrager

Verlengingscursus Ademluchtdrager:

De verlengingscursus Ademluchtdrager voor de passagiersvaart is bedoeld voor die bemanningsleden die de basistraining met goed gevolg hebben afgelegd.

Module: Verlenging:

In deze 4 uur durende instructie zullen de belangrijkste vaardigheden voor het ademluchtdragen opgefrist worden.

Module: Verkennen en redden:

In deze 4 uur durende instructie zullen de deelnemers worden getraind hoe zij moeten werken onder extreme condities van rook en geen zicht, communicatie, het redden van gewonden, verkennen en brandbestrijdingstechnieken terwijl men ademhalingsmateriaal draagt.

De Ademluchtdragers worden beoordeeld door de instructeurs. Geslaagde deelnemers zullen een goedkeuring ontvangen in hun veiligheidspaspoort.

Wenst u aanvullende informatie over onze producten of bent u geïnteresseerd in een offerte, bel 085-3032624 of vul het contact of offerteformulier in. Wij zullen uw vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden.