EHBO (Eerste hulpverlener bij ongelukken)

EHBO Basis (Eerste hulpverlener bij ongelukken) met Oranje Kruis examen:

EHBO cursus/ wondbehandleing

Wondbehandeling

De EHBO basis cursus is een 3-daagse opleiding, bestemd voor aanstaande EHBO-ers om hen de kennis en vaardigheden aan te leren in overeenstemming met de richtlijnen van het Oranje Kruis. Onderwerpen zijn o.a. vitale functies, stoornis in bewustzijn, stoornis in ademhaling, stoornis in bloedsomloop, shock, reanimatie, warmte-en koudeletsels, vergifitigingen, elektriciteitsletsels, verband- en hulpmiddelen. De opleiding wordt met een onafhankelijk schriftelijk en praktijkexamen afgesloten. Geslaagden ontvangen het officiële EHBO-diploma van het Oranje Kruis.
EHBO (verlenging):

Een jaarlijkse 1-daagse opfriscursus bedoeld voor gediplomeerde EHBO-ers, die voor het grootste deel uit praktisch handelen bestaat en waarbij lotusslachtoffers worden ingezet om realistische verwondingen na te bootsen. De opleiding wordt afgesloten met een praktijkbeoordeling door een erkende kaderinstructeur. Geslaagde ontvangen een nieuw pasje van het Oranje Kruis als het oude verlopen is.

slachtoffer wordt in stabiele zijligging gelegd.

EHBO Basis met zelfstudie ( incl. Arbode Martiem examen):

Daarnaast bieden wij sinds 2015 een Basis EHBO cursus met zelfstudie aan. De cursist krijgt het cursusboek ruimschoots voor aanvang van de cursus toegestuurd. De cursist wordt gevraagd het cursusboek thuis  te leren.  Wij starten de praktijk dag met een schriftelijk examen van Arbode Maritiem. Daarna worden de onderwerpen zoals vitale functies, stoornis in bewustzijn, stoornis in ademhaling, stoornis in bloedsomloop, shock, reanimatie, warmte- en koudeletsels, vergiftigingen, elektriciteitsletsels, verband en hulpmiddelen in de praktijk behandeld. Wij adviseren om deze cursus jaarlijks te herhalen om de kennis en vaardigheden op peil te houden.

Voor meer informatie kunt u contact met ons op nemen via 085 – 303 26 24 of vul het contact formulier in. We proberen u vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden.